Cafe Kalkhoven en de feestdagen

KH kerst 2015
Tijdens de feestdagen hebben wij gewijzigde openingstijden:

1e Kerstdag 25 december van 10:00-19:00 uur
2e Kerstdag 26 december van 10:00-19:00 uur

Oudjaarsdag 31 december van 09:00-20:00 uur
Nieuwjaarsdag 1 januari van 10:00-21:00 uur

Namens het hele team wensen wij u hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig 2016!! We hopen u (weer) te verwelkomen in het nieuwe jaar!


IMG_7610
During the holidays we have some changes in our opening hours:

Christmas Day 25th of December from 10:00-19:00h
Christmas Day 26th of December from 10:00-19:00h

New Years Eve 31th of December from 09:00-20:00h
New Years Day 1th of January from 10:00-21:00h

On behalf of the entire crew we wish you a Merry Christmas and a happy 2016!! We hope to welcome you (again) in 2016!

Prinsengrachtconcert 2015

Prinsengrachtconcert
Op zaterdag 22 augustus vind weer het jaarlijkse Prinsengrachtconcert plaats. Tijdens het concert, dat live op televisie wordt uitgezonden, treedt de Franse pianist Alexandre Tharaud op als solist. Hij treedt op samen met vier muzikale vrienden om de duizenden toeschouwers op de kade en op het water van de Prinsengracht weer een prachtige muzikale avond te bezorgen.

Het Kinderprinsengrachtconcert begint om 16:00 uur. Het voorprogramma van het Prinsengracht start om 20:00 uur en het grote concert vangt aan om 21:20 uur. Dit laatste concert wordt live uitgezonden op televisie bij AvroTros. Meer informatie over het programma vind je hier.

Mocht je toch onverhoopt niet bij het concert aanwezig kunnen zijn, dan kun je het ook volgen via deze stream.

Traditiegetrouw wordt het Prinsengrachtconcert elk jaar afgesloten met een vertolking van het lied 'Aan de Amsterdamse Grachten'. In 2010 speelde het Calefax Rietkwintet een mooie eigen versie van het lied. Download deze uitvoering nu gratis als ringtone voor op je telefoon.

Geniet Maximaal van Koningsdag!

Zijn jullie alweer helemaal klaar voor Koningsdag? Wij wel in ieder geval!

Kom gezellig deze belangrijke feestdag in Amsterdam vieren in Café Kalkhoven.

Op zondagavond 26 april ben je welkom tot laat en op maandag de 27e vieren we de gehele dag feest vanaf 10:00 uur tot... zolang het gezellig is.

Enne... heb je een leuke foto van jezelf in Café Kalkhoven op Koningsdag? Post hem dan op onze
Facebook pagina!

De smaakvolste snert in Café Kalkhoven

De meest smaakvolle snert van Amsterdam eet je volgens de Kampioen van de ANWB in Café Kalkhoven. In de winter wandel route ‘Op de Amsterdamse grachten’ staat bij de 4 ‘ijskoude’ tips: “Nergens smaakt de snert lekkerder dan in een nostalgisch bruin café. Café Kalkhoven zit nét op de grens van de Jordaan.”

Dus maakt u tijdens deze koude dagen een mooie wandeling langs de Amsterdamse grachten, gaat u winkelen in de Negen Straatjes (of hopelijk zelfs nog schaatsen op de Prinsengracht), kom dan opwarmen in Café Kalkhoven met een overheerlijke kop huisgemaakte snert met worst.

En onze winterspecialiteit is niet alleen tijdens de lunch verkrijgbaar, ook ’s avonds tot 23:00 uur kun je het bestellen.

Perspresentatie 'De Jantjes' in Café Kalkhoven

Op woensdag 22 augustus stond heel Kalkhoven opeens vol met vele Nederlandse musicalsterren, journalisten en cameraploegen. Dit alles ter ere van de perspresentatie van de musical De Jantjes.

De musical is een productie van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen. De sterren van de musical zijn onder andere: Willeke Alberti, Lucie de Lange, Winston Post, Arie Cupé, Rosalie de Jong, Job Bovelander, Ellen Evers, Jasper Kerkhof e.v.a.

Meer informatie over de musical is te vinden op de website van de Jantjes.

Voor deze presentatie was gekozen voor Café Kalkhoven omdat het café bij de Jordaan ligt aan de voet van de Westertoren en een typisch oud bruin Amsterdamse café is.
Na afloop van de presentatie namen de sterren ook nog de gelegenheid om op de foto te gaan met de echte Jordanese Kalkhoven medewerkers.